ការបណ្តុះបណ្តាលស្តីពីការទូតធ្វើម្ហូប

ជាផ្នែកមួយនៃយុទ្ធសាស្ត្រការទូតសេដ្ឋកិច្ចរបស់ MFAIC សៀវភៅមុខម្ហូបដែលមានចំណងជើងថា «រសជាតិអង្គរ» ត្រូវបានបោះពុម្ពជាផ្លូវការដោយក្រសួងការបរទេស និងសហប្រតិបត្តិការអន្តរជាតិ ហើយទទួលបានពានរង្វាន់ជា «សៀវភៅធ្វើម្ហូបអាស៊ីល្អបំផុត» និង «ប្រមុខរដ្ឋ/អាហារល្អបំផុត»។ ពី Gourmand World Cookbook Awards 2021 និង 2022 រៀងគ្នា។ លើសពីនេះ វាបន្តដំណើររបស់ខ្លួនដោយទទួលបានពានរង្វាន់នៅក្នុងសន្និសីទអាហារអន្តរជាតិ ដោយបង្ហាញឱ្យឃើញពីភាពប្លែកនៃមុខម្ហូបខ្មែរ និងវប្បធម៌ម្ហូបអាហារ។ នៅឆ្នាំ 2022 NIDIR បានបង្កើតផ្ទះបាយអង្គរនៅជាន់ទី 3 នៃអគារ NIDIR ដែលផ្តល់កន្លែងសម្រាប់បង្រៀនធ្វើម្ហូបសម្រាប់អ្នកការទូត ជាពិសេសអ្នកការទូតស្ត្រី និងប្តីប្រពន្ធ ដើម្បីលើកកម្ពស់ការទូតធ្វើម្ហូប និងម្ហូបជាតិខ្មែរទៅកាន់ពិភពលោក។ នៅឆ្នាំ 2023 NIDIR បានផលិតឈុតវីដេអូចម្អិនអាហារចំនួន 9 ក្នុងអំឡុងពេលវគ្គបណ្តុះបណ្តាលធ្វើម្ហូប ហើយគួរឱ្យភ្ញាក់ផ្អើល វីដេអូទាំងនោះបានឈ្នះពានរង្វាន់ "ទូរទស្សន៍ល្អបំផុតនៅលើពិភពលោក" នៅ Gourmand World Cookbook Awards 2023 ។